Különös hír jelent meg kedden a világsajtóban: a FIFA arra készül, hogy újraírja a játékosügynökökre vonatkozó szabályokat. 

A tervezet szerint a jövőben (előreláthatóan 2015. április 1-től) nem kell majd játékosügynöki képzésen, egyéb engedélyezési folyamaton átesnie annak, aki profitorientáltan ügynöki tevékenységet akar végezni, akár egy játékos, akár egy egyesület részére. A szövetségek mindösszesen nyilvántartást vezethetnek majd, ahova regisztálniuk kell magukat az ügynököknek. 

Pillanatnyilag Magyarországon is működik Játékosügynöki Licenc Bizottság, mely elbírálja a licenckérelmeket. Ahhoz, hogy valaki az MLSZ-nél ilyen licenchez jusson, a kötelező vizsgán túl, 700.000 FT + ÁFA eljárási díj megfizetésére köteles illetőleg minimálisan 100.000 svájci frank összegű felelősségbiztosítást avagy bankgaranciát kell igazolnia. Nagykorú, büntetlen előéletű személynek kell lennie, aki minimum két éve Magyarországon él, állandó letelepedési engedéllyel rendelkezik. Nem viselhet tisztséget a labdarúgással kapcsolatban (FIFA, UEFA, MLSZ, más szövetségek, egyesületek, ezek gazdasági társaságai stb.). A játékosügynöknek a Szakmai Etikai Kódex rendelkezéseit is el kell fogadnia. És még egy honlapot is fenn kell tartani, ahol tevékenységét (így ügyfeleit is) részletezi. 

Különös szabály: amennyiben kérelmét az MLSZ-nél, majd a FIFA felülvizsgálati szervénél is elutasítják, két évig nem adhat be kérelmet. 

A szabályokat két módon lehet áttörni, két esetben lehetséges olyan személy eljárása is, aki nem rendelkezik engedéllyel: 1. a játékost képviselheti szülője, testvére, házastársa; 2. a játékost illetve a sportszervezetet képviselheti Magyarországon bejegyzett ügyvéd is.